sunnuntai 4. elokuuta 2013

RV 25 + 5 ja valmistuneita ompeluita

Pesänrakennus vietistä ei ole tietoakaan (jos ei kaappien jatkuvaa siivous intoilua jatketa), mutta ompelu innosta on vähän liiaksikkin tietoa. En muista koska viimeksi olisin jaksanut näin monta viikkoa ommella putkeen. Yleensä ompelukone on viimeistään viikon jälkeen työnnetty kaappiin tai kaivettu vain pakollisia ompeluja varten pöydälle.

Ensiksi esittelyyn kaksi tilaustyönä ystävälle hänen kankaistaan tekemäni laukut. Tässä tilauksessa laukkujen kokoa ei sen kummemmin ollut mitoitettu kuin vain sen osalta, että tehdä sellaiset mihin kankaat riittävät :) Molemmat kuviolliset kankaat ovat Marimekon kankaita. Vihreästä yksivärisestä en ole varma, mutta ruskea on Ikean kangasta.

Kankaan on Marimekolle suunnitellut Mika Piirainen ja kankaan nimi on "Kirahvi"

Kahvoihin "erikoisuutena" normaali sivuommelten lisäksi keskelle mutkitteleva ommel.
Tämän kankaan nimeä en nopealla googlettamisella löytänyt, mutta kaunis se on silti.

Tässä kassissa taas erikoisuutena on hihnoissa menevä lehtikuvio ja sama lehtikuvio jatkuu vielä kassin suu aukollakin.

Molemmat laukut erosivat edellisistä tilauslaukuista, sillä ettei näihin tullut kiinnitystä ja näihin tuli eriväriset sivukappaleet kuin itse sivukangas. Ja, että kuviokankaat on tuettu sisäpuolelta vuorikankaalla eli ovat vuorelliset, mutta yksiväriset ovat yksiosaiset eli ilman vuorta. Ymmärsiköhän kukaan tästä selityksestä mitään? Keskiviikkona saan kuulla,
että mitä mieltä tilaaja on näistä :)

Ja pitihän sitä välistä ommella ihan ittellekkin jotakin kassin tynkää vaihteeksi ;)
Kirpparilta aikaisemmin 50sentillä löytämäni Ikean Fredrika kangaspala sai uuden elämän mamman  jumppakassina. Jumppiin pääsyä se saa vielä odottaa tovin, mutta toivotaan että uimahalliin se pääsisi vielä ennen synnytystä.

 

Kokoa kassilla on ihan reilusti. Lisäksi ompelin samalla pienen kukkaron, johon saa esimerkiksi salikortin niin ei tarvi koko lompakkoa raahata mukana. Sekä pienen pussukan, johon saa esimerkiksi pesuaineet mukaan kätevästi.

Lisäksi ompelin itselleni aikaisemmasta tilauskassi satsista jääneestä jämäkangas palasta
itselleni kangaskassin. Näitä kangaskasseja ja muita nyssyköitä kun ei vain voi olla liikaa ;) Tämä kassi löytää itsensä ainakin kansio kassina koulun lähiopetuspäiviltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti