torstai 18. huhtikuuta 2013

RV 9+5 ja eka neuvola


Eka neuvola käytiin eilen. Neuvolatätimme oli mukava vanhempi rouvas henkilö, joka tekee joka toinen viikko työtään eli on osa-aika eläkeläinen ja joka toinen viikko on vähän nuorempi nainen vastaanottamassa. Kuten odottaa saattaa saatiin iso nivaska lippusia ja lappusia sekä myös seuraavaa kertaa varten, joka on lääkärineuvola niin molemmille omat voimavara kyselyt täytettäväksi. Sekä molempien liikunta ja ruokatottumuksista vihkonen, johon täytellään sitten äitiysneuvola aikana ja lastenneuvola aikana koko perheen ruoka- ja liikuntatottumuksia. Lisäksi sain (yllätys yllätys) kuulla olevani lievästi ylipainoinen ja joutuvani sokerirasitus kokeeseen myöhemmin. Eli ei tämä ei tullut yllätyksenä. Myös isä huomioitiin ja isä "pääsi" täyttelemään diabetes riski kaavakkeen ja pisteiksi tuli pyöreä nolla eli ei riskiä.

Sydänääniä ei kuunneltu. Vaikka yleensä ilmeisesti on kuunneltu kuten jälkeenpäin kuulin, mutta enpä sitten osannut sitä vaatiakkaan kun en tiennyt kuuluuko käyntiin se vai ei. Mutta onpa nuita kotona koti dopplerilla kuunneltu. Tästä hommasta lisää myöhemmin omana postauksenaan :) Lisäksi verikokeita napsittiin 3 putken verran niin veriryhmän selvittämiseksi kuin sukupuolitautien osalta ja kehityshäiriöiden poikkeavuuden osalta. Ja kyllä, molemmista käsistä napattiin verikokeet. Ottaja kun ei ollut ehkä ihan terässä tässä hommassaan. Ja minä entinen verenluovuttaja joka yleensä en hirveästi kammoksu verikokeita niin kyllä täytyy myöntää että tällä kertaa kävi pirun kipeää ja ihan ottajan takia. Lisäksi tutkittiin pissasta joka kerta tutkinnan alle joutuvat proteiinit, bakteerit ja sokerit.

Hemoglobiini oli 120. Eli parempikin voisi olla. Kuitenkin muistelisin, että se on ollut itselläni  130-135 tienoolla. Tai sitten muistan ihan väärin.. Mutta seuraillaan ja ihmetellään. Rautalääke oli kuitenkin jossain vaiheessa kuitenkin väistämättä tulossa mukaan kuvioihin. Tällä hetkellähän popsin vai Minisunin Mama vitamiinitabletteja.

Eilen soittelinkin sitten neuvolan luvalla äippäpolille päin ja varailin niskapoimu ultraan aikaa. Aikoivat soitella ensi viikon maanantaina sieltä päin takaisin kun hoitaja on taas töissä. Pientä vääntöä on vain nyt siitä että ollaanko viikolla 9 vai viikolla 11... Äippäpolilla ilmoittivat, että he laskevat viimeisten kuukautisten perusteella ja piste. Vaikka yritin kyllä tingata vastaan, että ollaan käyty jo kahteen otteeseen ultrassa yksityisellä ja että koko siellä näytti muuta, mutta nojoo. Annoin lopulta periksi ja sanoin että no lasketaan sitten. Pääseepä nopeampaa ultraan ;)

Loppuun vielä kuvaa eilen postista kolahtaneesta Vau kirjakerhon paketista. Kaikkea pientä kivaa :)

  

Mutta nyt laittelemaan kotia viikonloppu kuntoon ja sitten käymään suunnittelemassa opiskelukuvioita ja sen jälkeen töihin. 

Mukavaa viikonloppua jokaiselle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti