keskiviikko 25. syyskuuta 2013

RV 33+1 ja ensimmäinen perhevalmennusAika rientää hullun nopeaa ja päivät tuntuvat täyttyvän touhulla. Eilinen meni vieraita hyyssätessä niinsanotusti kun aamulla sain kyläilemään meille ensimmäistä kertaa uuden äiti tuttavan lastensa kanssa ja iltapäivällä kävi ystäväni kummityttöni kanssa kylässä. Oikein mukavaa oli vaihtaa ajatuksia ja saada arkeen piristys ruisketta. Tiistaina kävinkin itse kyläilemässä ystäväperheen luona ja samalla kaupungilla asioilla. Kirpparilta löysin Nyytille vaunuihin sadesuojan 3€:lla, vaunuihin lelun 1€:lla ja kypärämyssyn 0,50€:lla. Hyviä löytäjä siis :) Lisäksi löysin itselleni tuunaus tarkoitukseen peltitarjottimen ja pinno vauva lehtiä luettavaksi.

Tiistaina alkoi myös ensimmäinen oman kuntamme järjestämä perhevalmennus. Eka kerta oli fysioterapeutin pitämä. Hän kertoili meille raskausajan liikunnasta, rentoutumisesta ja opetti miehille miten vaimoa voi hieroa raskausaikana tai sitten synnärillä. Ensi viikon perhevalmennuksessa olikin sitten tulossa psykologi kertomaan vanhemmaksi tulosta ja muusta. Ensi viikolla päästään tutustumaan myös synnäriin ja ensi viikolla on myös neuvolapäivä. Ensi viikolle on siis ihan oikeasti tohinaa ja touhua luvassa.

Tämä tuleva äiti otti asiakseen viime viikolla pistää pystyyn oman kuntansa äideille facebook ryhmän ja ylimääräinen aika onkin kulunut sitä touhutessa pystyyn sekä pieniä käsitöitä tehden. Ensi viikolle laittelin pystyyn ryhmälle 1.10 heijastinpäivän kunniaksi heijastimien tekopajan ja 4.10 päivälle Roosa nauha kävelyn :) Ja ainakin muutama rohkea on lupautunut osallistumaan. Sitä seukilla viikolla onkin jo sitten meidän eka oikea tapaaminen ja sillä viikolla on myös meikäläisen tämän vuoden viimeiset koulun lähiopetus päivät. Vaikka en vielä lopullista päätöstä olekkaan tehnyt, että jaksanko lähteä istumaan pitkää automatkaa ja pitkää koulupäivää, mutta sitä täytyy pohtia lähempänä.

Ensi lauantaille olisi paikallisen uuden yrittäjän järjestämä synnytysvalmennus luvassa. Sinne menen ihan yksikseni. Sen sisällöstä ja muusta kertoilen myöhemmin lisää :)

Närästys on ollut pari päivää pahin viholliseni. Sille ei loppua tunnu tulevan ja Rennietä saa napsia. Ei ole väliä mitä syö vaan tuntuu, että ihan kaikki aiheuttaa närästystä ja sitä myöten huonoa oloa. Ja nyt tämä närästyksen uhri alkaakin valmistautua pikku hiljaa lähtemään apteekkiin tankkaamaan närästyslääke varastoansa ja ruokakauppaan tankkaamaan jääkaappia.
 
Mukavaa, vaikkakin syksyisen sateista torstaita jokaiselle <3

2 kommenttia:

  1. Litalgin on hyvä lääke (respalla) vatsan oikkuihin mutta en tiedä miten tuo sinun raskaus vaikuttaa. Kannattaa joka tapauksessa kysyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaisin että kuuluu sarjassamme kiellettyihin :P Lyhyt vaikutteisia saa käyttää muttei pitkävaikutteisia

      Poista