maanantai 9. syyskuuta 2013

RV 30+5 ja retrovaatetta

Viikonloppu hurahti rauhallisissa merkeissä. Perjantai iltaa vieteltiin rauhassa kaksin kotona mikä tuli enemmän kuin tarpeeseen. Saatiin rauhassa porista kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. Lauantai ja sunnuntai oli itselläni tarkoitus viettää Läsnäolon taidon kurssilla, jossa pääpaino oli meditaatiolla ja erilaisilla rentoutumis yms. harjoituksilla. Jouduin kuitenkin lähtemään lauantaina jo ekan kurssi tunnin jälkeen pois kun äärettömän huono olo ja huimaus valtasivat minut. Ilmeisesti verenpaineet vähän taas heittelivät matalalla tai harjoitusten myötä veri lähti liiankin vilkkaasti liikkumaan. Nooh minä jätin kurssin sikseen ja mentiin viettämään kotipaikkaani mukavaa syksyisen aurinkoista (ja yllättävän lämmintä päivää). Meikäläisen olotkin helpotti suolakurkuilla varustetun leivän ja appelsiinimehun + tunnin päiväunien jälkeen. Sunnuntai menikin suurimmaksi osaksi sitten touhuilessa kotona koti juttuja yhdessä.

Nappasin lauantaina mukaani veljeni ja minun vanhoja vauvanvaatteita tulevalle vaavillemme. Osa on siis -90 luvun ihanuuksia ja osa -80luvun ihanuuksia. Tässäpä parhaita paloja kuvin:Haalari vähän isommalle muksulle


Velour paita


Velour haalari


Velour haalari


Jämälangoista kudotut ihanat lapaset


Velour haalari


Aku Ankka potkuhousut (näitä oli jopa kaksin kappalein)
Ja loppuun vielä oma lempparini:

 
Eli unipussi. Vähän kuin pitkääkin pitempi yöpaita, mutta helmassa nauha, jolla alaosan saa kiristettyä pussiksi. Itse en pidä myynnissä olevista paksuista hihattomista unipusseista. Niiden käytännöllisyydestä en osaa mitään sanoa, mutta ajatus siitä että joutuisin itse käyttämään sellaista (makuupussi vihaajana) ahdistaa. Mutta tämä ihana vanha Nanson aikoinaan valmistama kaunokainen on enemmän kuin minun mieleen. Ohutta trikoota ja kevyt!
 
Yritin googletella näitä että onko tällaisia vielä myynnissä, koska yleensä tosiaan törmää vain nuihin paksuihin unipusseihin ja yllättävän vähän näitä oli myynnissä. Harkitsin jo, että ompelen itse, mutta tällä hetkellä tuntuu olevan niin monta menossa olevaa ja tulevaa projektia ompeluhommissa, että en ainakaan vielä alkanut tekemään ompelusuunnitelmia..
 
Noita vanhoja vaatteita penkoessa sain huomata, että bodeista ei ole ollut tietoakaan tuolloin. Tätä asiaa ovat ajaneet kietaisupaidat, potkuhousut ja VAIPPAHOUSUT. Joita tuoltakin penkomasta laatikostani löytyi useammat. Nykyäänhän niitä ei enää tarvita vaan ovat kuulemman ennen olleet sen takia kun vaipoissa ei ole ollut teippejä tai jos on ollut niin ollut tosi huonot ja muutenkin vaippojen pitävyys on ollut vähän niin ja näin. Onneksi joku viisas keksi myöhemmin bodyt, joissa nuo alushousut ja paita yhdistyvät somasti.
 
Täytyy pikkuhiljaa alkaa jatkamaan taas viikonloppuna koittavia baby showereiden järjestelyjä. Touhua riittäisi vielä jonkin verran niiden osalta. Ja muutenkin näitä perinteisiä kotitöitä riittäisi yllin kyllin. Ja viikonloppuna rohmutut vauvanvaattet odottavat silittäjäänsä.. Mitäänhän ei oikeasti oltaisiin enää vaatteiden osalta tarvittu, mutta kuka voi vastustaa retro ihanuuksia? ;)
 
Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle <3
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti