tiistai 23. heinäkuuta 2013

RV 24


RV 23+6 (ilta)
Ajatuksia päässä olisi enempi ja vähempi kunhan vain tietäisi mistä lähteä purkamaan niitä. Suurin osa niistä ajatuksista ja mietteistä vain valitettavsti on sellaisia mitä ei voi täällä ääneen julistaa vaan mitkä ovat niin henkilökohtaisia, ettei niitä täällä jaeta. Mutta ei hätää, kaikki on kokonaisuudessaan hyvin meidän koko pienellä perheellä <3

Masu asukki on ilmeisesti alkanut kuulla (ainakin neuvolakirjasen mukaan) ääniä jo ulkoapäinkin, koska olen ollut huomaavinani reagointia musiikkiin ja kovempiin ääniin potkujen kautta. Liekkö sattumaa vai tarkoitettua en pistä potkuja pahakseni luonnollisestikkaan :)

Eilen maltoin jo vähän katsella ensi syksyn koulujuttuja. Olen siis aloittanut viime syksynä työnohessa näyttömuotoisen opiskelun. Enää jäljellä olisi pakollisia teologisia opintoja ja 3x harjoittelu&näyttö. Syksylle oli kaavailtu 5 lähiopetusviikkoa. Saa nähdä minkä verran niistä on sitten niitä teologisia opintoja joihin meikäläinen osallistuu. Veikkaisin että ehkä yhteensä 5 päivää. Jännästi (lue:sopivasti) kaksi lähiopetusviikkoa asettuu juuri meikäläisen lasketunajan kanssa samoille viikoille, joten ainakin ne skipataan ;D Keväälle oli sitten vielä myös jokunen lähiopetus viikko samaisen teologian parissa ja sitten on teoriat kärvistelty. Kuhan vain nuo harjottelut&näytöt ehtisi ja jaksaisi jossain vaiheessa tehdä. Ja ei, en opiskele papiksi tai mitään virallisesti uskontoon liittyvää :)

Olen ollut koko "aikuisikäni" erään sortin ikuisuuslaihduttaja. Välillä paremmalla menestyksellä (vuonna 2011) ja välillä vähän huonommalla. Tällä hetkellä auttelenkin kahta ystävääni laihdutusprojektien merkeissä kun omat laihdutukset ovat paussilla ja olen keskittynyt vain nautiskelemaan raskaudesta ja elämästä ;) Mutta mielessä siintää jo vuosi 2014 ja silloin tämä mamma aikoo timmimmäksi. Luonnollisestikkin lapsen ja imetyksen ehdoilla ja järki kädessä kulkien.

Muutenkin olen huomannut nyt raskausaikana kahden ystäväni menossa&alkamassa olevaa ja omaa edessä olevaa painonpudotusprojektiani suunnittelessa ja miettiessä paljon asioita joita olen oppinut "vuosien" saatossa laihdutuksen osalta. Vihdoin tuntuu, että olen ehkä löytänyt sen järjen ja löytänyt oman tieni jo ennen kuin projekti on omalta osaltani edes alkanut. Ennen olin sillä asenteella, että menen niinkuin muutkin ja erityisesti kuin suosituimpien liikuntablogien pitäjät: Betterbodiesin vaatteita himoiten ja ylistäen (ei siinä mitään onhan ne laadukkaita ja hyviä päällä),ylpeänä kuntosali laukkua kanniskellen ja miettien lisäravinteita jauhoina ja pillereinä. En tiedä hairahdanko moiselle tielle taas jossain vaiheessa ajatusmaailmassani eli onko raskaus vain muuttanut ajatusmaailmaani hetkellisesti vai onko oikeasti tapahtunut sisäistä kasvua. Sillä en enää ajattele noin. Nykyään ajattelen, että aion laihtua ihan missä vaatteissa tahansa, kunhan treenaaminen niissä tuntuu hyvältä. Ja kaikki mahdolliset palautusjauhe hifistelyt jätän niille joita se jaksaa kiinnostaa. Ja muutenkin aion mennä ihan perus mamma pohjalta ja ihan perusruokavaliolla. Ja kuten sanottu lapsen ja perheen ehdoilla ilman stressiä. Ainoa tavoite minkä olen ensi vuodelle luonut on se, että haluan ja aion osallistua 2014 vuoden Levin Ruskamaratooniin varttimatkassa. Ja toivottavasti sitä ennen pariin pienempään juoksutapahtumaan. Ja laihtua aion, mutta millä tahdilla ja minkä verran määrittää ensi vuonna pieni pojan alku :)

Sitten mamma timmiksi ajatuksista ihan päivittäisiin kuulumisiin. Eilinen päivä hurahti siinä kun kävin hyvän ystävän kanssa kahvilla, sitten hoitelemassa asioita ja iltapäivällä toisen hyvän ystävän kanssa kirpputorilla&tivolissa. Kirpparilta löysin ihanan Ikean kankaan palan 50sentillä. Saa nähdä mitä siitä syntyy :) Kenties vaikka hyvä treenikassi mammalle ensi vuodeksi ;) Siis miten niin minun lempihommaa on ommella pussukoita ja nyssyköitä? ;)

Kankaan kuosia

Lisäksi mukaan tarttui ihana vanha ja elämää nähnyt huopa vauvalle <3 Ystävättäreni sen kyllä bongasi ja mietti sitä koiralleen, mutta ilmeisesti meikäläisen ilme kertoi kiinnostuksesta kun ystäväni lupasi armeliaasti, että jos haluan niin voin ottaa sen vauvalle ja että koiralle kelpaa muutkin viltit :D Lupasin, että jos kyllästyn niin toimitan tämän sitten heidän koiralleen ;) Viltille hintaa tuli 1€ eli ei lainkaan paha :) Kiva pikkunäppärä viltti ja paksu eli hyvä köllöttely/vaipanvaihto alusta.

Loppuun vielä kuvaa meidän eiliseltä maailmanpyörä pyörähdykseltä:


Itsehän pidin melkein koko maailmanpyörä seikkailun ajan keskitangosta peloissani kiinni :D Jotenkin huvitti, että joskus olen menny hurjapäänä kaikki mahdolliset laitteet läpi tivolista, mutta eipä riittäis kantti enää :D Tuossa maailmanpyörässäkin oli ihan tarpeeksi vauhtia meikäläisen makuun :D Muutenkin olen huomannut tulleeni hirmu säikyksi raskausaikana. Sisiliskot&sammakot pihamaalla aiheuttavat entistä kauheammin kiljahduksia, vaikken koskaan niistä ole tykännytkään mutta nyt vielä vähemmän.

Nyt alan vähäksi aikaa ompeluhommiin tai ainakin kankaan leikkuu hommiin eli kehittelemään jotain tuosta kirppis kangas löydöstä ja päivemmällä pitäisi tulla vohveli kesti vieraitakin <3

4 kommenttia:

 1. No virtaa tuntuu ainkain riittävän ja se on hyvä juttu sillä moni (tuntemani) on heittäytynyt vallan löhöilylinjalle.
  Toivotankin oikein hyvää ja ongelmatonta raskausaikaa - jättäkööt sisiliskot sut rauhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo virtaa riittäisi vaikka muille jakaa alkuraskauden väsymysten jälkeen :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista