tiistai 16. heinäkuuta 2013

RV 23 + 1




Aika on vierähtäny taas luvattoman nopeaa ilman tänne päivittelyä, hups! Miehen viimeinen lomaviikko ja kaikki muu ohjelma on pitänyt kiireisenä. Viime lauantaina juhlittiin ihanan ystäväpariskuntamme häitä, mökkeilty, lisäksi on käyty Ranualla moikkaamassa elukoita, tavattu ystäviä ja puuhattu yhtä sun toista mukavaa :) Tänään mies sitten palasikin 4½viikon loman jälkeen taas reippaana töihin ja arki alkaa taas.

Viikko toista sitten oli rakenneultra ja siellä kaikki oli hyvin. Pikkuinen Nyytti kasvaa kovasti. Ja sukupuolikin selvisi - poikahan sieltä on tulossa :) Vaikka äiti onkin sinnikkäästi luullut odottaneensa kaikista merkeistä päätellen tyttöä, mutta kyllä tämä tapaus oli selvä poika :D Joten kyllä Minna oli nyt oikeassa ;)

Vatta on alkanut jo komiasti kasvaa ja näkyä enemmän ja enemmän. Moni häissäkin jo totesi, että voi kun masu on kasvanut sitten viime näkemän. Ja jep, mitä enemmän vatsa kasvaa sitä enemmän se alkaa kerätä kosketuksia ja katseita. Ei ne katseet, mutta ne kosketukset  vaatii vielä vähän totuttelua.

Masu asukki kovasti jo liikuskelee ja potkii. Nyytti on päättänyt että potkii vain valitusti ja harkitusti silloin kun isi yrittää kokeilla tuntea potkut :D Eilen bongattiin hauskasti kun vatsan pinta alkoi "elää" eli masu asukki potkiskeli niin lujaa että näkyi ihan kunnolla ulos asti :)

Viikon päästä on neuvola käynti pitkästä aikaa ja se kerta on pyhitetty Kela asioille. Eli sen jälkeen pääsen virallisesti laittamaan äitiyspäiväraha ja äitiyspakkausta menemään. Tai itse hakemuksethan olen jo laittanut, mutta täytyy vielä toimittaa liitteeksi tuleva raskaustodistus. Myös vauvavakuutus on laitettu jo vetämään.

Porisin edellisessä postauksessa kivuista ja epämääräisistä säryistä. Ne ovat nyt toistaiseksi ohitettu, onneksi! Eli olivat ilmeisesti vain vähän reilumpia kasvukipuja, kuten neuvolan täti epäilikin. Ja osittain olen jo ehkä ymmärtänyt mitä supistukset ovat. Erästä ihanaa naisihmistä lauantain häistä lainaten:" Se on semmonen epämukava tunne mikä menee hetkessä ohi". Kyllä, juuri samoilla sanoilla itse kuvaisin nuita harvoin tulevia ja nopeaa ohimeneviä supistuksia. Kerrankin joku aloitti supistuksen kuvailun noin eikä toteamalla että vatsa kovettuu :D Itse kun sitä vatsan kovettumista en vielä ole bongannut.

Uutena oireena kaiken muun kipuilun tilalle on tullut alaselän kipuilu. Johon ei voi muuta todeta kuin, että auts! Särkylääke purkillakaan ei viitsisi vielä tässä vaiheessa joka päivä käydä, joten olen yrittänyt sinnitellä ja muistaa levätä. Huono ryhti ja raskaus ei välttämättä ole maailman suloisin yhdistelmä. 


Tarvikkeet alkavat olla hienosti jo kasassa. Nyt meiltä löytyy jo matkarattaat, vaunut, pinnasänky patjoineen, sitteri, auton turvakaukalo telakalla, leikkialusta kaarineen, kylvetystuki, imetystyyny, itkuhälytin, hoitoalusta, amme (tulo kelkassa jo meille päin) ja hoitopöytä (tulo kelkassa meille päin). Ja vaatteitakin on hommattu kirpparilta ja hyvältä ystävältä käytettynä. Kaikki alkaa olla siis isojen juttujen osalta kasassa. Enää pieniä juttuja kuten lakanoita yms :)

Mutta nyt ompelujuttujen pariin ja vähän laittamaan kotia kuntoon. Takana on kaksi vauhtipäivää ja edessä kaksi leppoisaa kotipäivää. Viikonlopulle keksitään toivottavasti jotain kivaa 1-vuotishääpäivän kunniaksi sunnuntaina <3 Ja näiltä näkymin saadaan muutenkin lauantaina eräs pari ystäväämme kyläilemään meille :) Sitä odotellessa! :)

Mukavaa torstaita jokaiselle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti