lauantai 29. kesäkuuta 2013

RV 20 + 4


Eilinen päivä hurahti touhutessa enempi vähempi. Ensin aamulla viemään mies kulta kaverinsa polttareihin. Siitä itse Subwaylle lounasta hakemaan (grillattu kana, nam <3). Mutta kas ohimennen bongasin myös Kemissä Torilla elämää ja vilskettä. Oli jonkin sortin laulajaa ja monenlaista kojua. Eikun ostoksille sitten vaan ;) Mukaan tarttuikin itselle jälkkäriksi mansikoita sekä jokunen metrilaku. Ja ohimennen vielä löysin VeroModan ulkomyynnistä 3 paitaa itselleni yhteishintaan 7€. Yksi maksoi 6€ ja kaksi 50 senttiä :) Ei paha hinta! Ainoa vika, että näppäränä arvioittin koot hieman väärin ja näin ollen nuista paidoista keskimmäinen ainakin päätyy tuunattavaksi ompelukoneen alle. Voi olla, ettei tämä mamma siihen kyllä pitkään edes mahdu.. En koskaan ole oikein perustanut vaatteiden sovittamisesta ostoksilla, mutta pikku hiljaa olen alkanut ymmärtää senkin merkityksen :D Kaikki kun ei aina ole sitä miltä näyttää. Illan kulutinkin sitten töissä. Mukava ja rauhallinen ilta oli oman alan parissa.

Mutta voi jestas millainen yö olikaan... Myöhään nukkumaan yliväsyksissä ja huonosti koko yön nukkuen. Olin jo viideltä valmis nousemaan. Yöllä vettä satoi kuin saavista kaatamalla (kirjaimellisesti) ja vähän ukkonenkin yritti jyrähdellä. Yleensä sade ei häiritse, pikemminkin rentouttaa mutta tuo viime öinen oli vähän jo liian voimakasta. Tätä siivitti vielä älytön jalkakipu reidessä, joka onneksi helpotti kun kävelin vähän aikaa. Siihen kaupan päälle vessassa laukkomista parin päivän reilujen vesi määrien litkimisen seurauksena. Ja vähän vielä kaupan päälle levottomia unia. 

Perjantaina soitin jo neuvolaan, että mistä tiedän mikä on kivulias supistus ja mikä ei. No neuvolatäti käski seurata ja kirjata ylös. Ja niinhän minä olenkin kiltisti tehnyt nyt sitten. Eilen ehkä kaksi kertaa supisti. Mutta ei ne kivuliaita ollut, epämiellyttäviä vain. Ja kestivät max 10sekunttia. Eli netin mukaan nämä olivat ihan asiaan kuuluvia supistuksia. Ja kumpainenkaan ei tullut suuresta rasituksesta tai vastaavasta. Mutta voi olla että joudun ihan oman mielenrauhan vuoksi soittamaan vielä uusiks huomenna neuvolaan. Kun poristiin myös neuvolatädin kanssa puhelimessa siitä mikä on normaalia kipuilun määrää ylipäätään ja mikä ei. Ja minä totesin että on ollut koko raskaus ajan pientä särkyä. Sitä ei voi edes kivuksi sanoa. Minun mielestäni kipu kun on voimakasta johon tarvii kipulääkkeen, mutta särky ohimenevää johon ei tarvi lääkettä. No neuvolatäti ei sitten oikein tiennyt että onko se hyvä vai ei.  Joten täytyy vielä soittaa ja kysyä että mitä tehdään.


"Monet ensi kertaa raskaana olevat naiset uskovat tietävänsä kaiken tulevista fyysistä oireista ja muutoksista. He osaavat odottaa pahoinvointia, lisääntynyttä ruokahalua, tihentynyttä virtsaamisen tarvetta jne. Kaikki nämä ovat ymmärrettäviä oireita, sillä ne liittyvät alueeseen, jossa vauva kasvaa."


Allekirjoitan tuon ylläolevan pätkän täysin. Sitä kuvittelee olevansa joku teräsnainen ja menevänsä täysillä vaikka harmaan kiven myös raskaana ollessa ja ajatelleensa että kyllähän minäkin hyvin pärjään kun muutkin on pärjännyt. Ja että hyvin voin vielä touhuta tätä ja tuota, muttei ehkä oikeasti tajuakkaan sitä että nyt ollaan jo raskauden puolessa välissä ja toinen kolmannes on jo ihan oikeasti menossa. Kaikkea ei pystykkään enää tekemään ja touhuamaan ja on pakko muistaa levätä, vaikkei vatsa olekkaan vielä rantapallon kokoinen ja muistuta levosta ja muusta tärkeästä. Sen merkitys täytyy itse huomata.


Asiasta ei niin syvällisiin ja arkisiin palatakseni Kelan paperit on laitettu vetämään niin äitiyspäivärahan kuin äitiyspakkauksen osalta. Aloitan äitiysloman 50päivää ennen laskettua aikaa. Ellei kuntoni ole ihan yyber hyvä vielä silloin ja haluankin vielä olla 20 päivää ihan normi kansalaisena. Nyt enää toimittaa perästä raskaustodistus. Tajusin hakemusta tehdessäni, että äitiyslomaan jääntiin on enää 2½ kk, kauhean vähän! Aika rientää pelottavan nopeaa!

Kirjoittaa haluaisin myös voimakorteista ja enkelikorteista, mtuta alkaa taas tuntua siltä että pikku lepo olisi paikallaan ja sen jälkeen touhuilla kotia kuntoon, joten jääköön niistä kirjoittaminen toiseen kertaan. Ja ukkonenkin jyrähtelee taas somasti. Joten mukavaa sunnuntai päivää jokaiselle <3


3 kommenttia:

 1. Raskaana olevia naisia läheltä seuranneena mun täytyy kyllä nostaa hattua teille ja ristiä käteni sen takia, että olen syntynyt vastakkaisen sukupuolen edustajaksi. Musta ei kerta kaikkiaan olisi siihen hommaan eikä varsinkaan siihen loppurutistukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi kaikenlaisten mässyjen syöminen kyllä onnistuisi kattaen kaikki niistä suolakurkuista järjettömiin suklaamääriin saakka :D

   Poista
  2. Joo se syöminen on tässä hommassa helpointa kaikki muu onkin sitten työtä ja tuskaa useimmiten :)

   Poista