maanantai 5. elokuuta 2013

RV 25+6 ja julkinen imetys

Iltalehti julkaisi jokin aika sitten mielipiteisiin pohjaten kirjoitetetun artikkelin julkisesta imetyksestä (http://www.iltalehti.fi/perhe/2013080117320656_pr.shtml). Imetys julkisella paikalla jakaa ihmiset vähintäänkin kahteen ryhmään. Toiset hyväksyvät ja toiset eivät.

Itse kuulun ryhmään, joka hyväksyy julkisen imettämisen. MUTTA niin, että jotain edes on yritetty kehitellä suojaksi kuten harsoa tai huivia. Ja juu hienon ravintolanpöytä ei ole paras imetys paikka, mutta jos lapsella on silloin nälkä niin can't help! Pitäisikö lapsen antaa huutaa nälkäisenä naama punaisena aiheuttaen taas uutta pahennuksen aihetta? Tässä vaiheessa joku ajattelee, että miksi se lapsi sinne ravintolaan pitää raahata mukaan. No ehkäpä esimerkiksi siksi, ettei kaikilla ole paikkaa mihin viedä lasta siksi aikaa hoitoon kun äiti&isi käy vähän ulkona syömässä. Tai siksi, että lapsenkin on hyvä tottua erilaisiin paikkoihin.

Itse inhoan yleisiä vessoja ja vältän niissä käyntiä. No mikään minua ei saisi näin ollen maailmassa menemään imettämäänkään sellaiseen. Imettäminen on luonnollinen asia. Miksi siitä pitää nostaa hirveä haloo? Eikö meidän pitäisi vain olla ylpeä sen äidin puolesta, joka imettää sillä imetyksen onnistuminen ei ole itsestäänselvä asia. Miksemme voi hyväksymällä julkista imetystä antaa tukeamme tälle äidille? Mikä sen parempaa pienelle vauvalle kuin ruokana oman äidin maito ja hetki äidin tuoksua nuuhkien ja lämpö tuntien ja hetki lähellä vieraassa ympäristössä ja näin ollen olo siitä, että on turvallista olla tässä ja nyt, äiti suojelee kyllä kaikelta.


Itse ompelin eilen H&M:ltä tilaamastani sharonki huivista ns.imetyshuivin. Taittelin huivin kolmion malliseksi. ompelin aukinaiset sivut kiinni normaaliin tapaan ja ns.yhtenäiselle sivulle ompelin rypytyksen. Huivin päät solmin yhteen ja vahvistin vielä solmun ompeleella. Ja vähän matkan päähän solmusta laitoin vielä leveää kuminauhaa tukemaan huivin pysyvyyttä. Huivista näkee läpi sen verran, että lapsi pystyy näkemään valoa ja äitinsä. Ja eikä se näin ollen peitä täysin koko imetys tilannetta, mutta se joka katsoo niin se on sitten sen katsojan häpeä. Ja kyllä, tuon huivin kanssa minä aion imettää (mikäli imetys onnistuu) missä haluan ja silloin kun lapsellani on nälkä sanokoon kuka tahansa, mitä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti