perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulun odottelua ja elämän muutosta

Ihana lahja äiti ryhmän ystäviltä <3
 
 Blogiin kirjoittelu on nyt pienokaisen tulon myötä jäänyt pahasti. Koen nyt eläväni elämäni
 onnellisinta aikaa kun saan seurata mieheni kanssa tuon pienen miehen alun kasvua ja "nauttia"
 välillä vähän lyhyemmistä yöunista.

 Ennen pojan syntymää ajattelin, että blogin kirjoittelu jatkuu entisellään ja olin jo luonnospohjiakin
 tehnyt valmiiksi mistä haluan kirjoitella kuten synnytyksestäni ja julkaista pojasta kovasti kuvia.
 Kuitenkin ajatukset ovat muuttuneet pojan putkahdettua maailmaan. Jotenkin moni asia tuntuukin
 yhtä aikaa niin paljon henkilökohtaisemmalta, ettei sitä haluakkaan jakaa koko maailmalle  
 kirjoitetussa muodossa blogissa. Ja juu ei vaihtoehtoisesti ei ole tullut uutta osan blogeista jo  
 vallannutta videopostausta. Joten kuten arvaatte joudutte tyytymään vähän erilaisiin ja vähän (jos
 enää on mahdollista olla vielä enemmän) kuvattomiin postauksiin. Ehkä joskus jotain satunnaisia
 pojun kuvia saatan julkaista, mutta päättäkööt sitten isona itse mitkä kuvat haluaa löytää internetin
 ihmeellisestä maailmasta. Sillä välin jaellaan lähipiirille kuvia facebookin kautta :) Joten siis pojan nimeäkään en tule täällä julkaisemaan vaan poika kulkekoot täälläkin nimellä Nyytti, kuten jo raskausaikana oli lempinimenään.

 Tällä hetkellä vauva-arjen lisäksi elämässä pyörii mahtavia uusia (ja vähän vanhojakin) tuulia. Olen
 jatkanut pojan syntymän jälkeen pidettyäni pienen parin kolmen viikon paussin oman paikkakunnan
 äiti ryhmän luotsaamista. Olen saanut tutustua moneen uuteen ihanaan ihmiseen joka on ollut aivan
 huippu juttu. Tällä hetkellä kun siis asun paikkakunnalla jonne olen muuttanut kesällä 2008 ja silti
 olen tuntenut ennen tuon ryhmätoiminnan aloittamista tältä paikkakunnalta yhdellä kädellä laskettavan määrän ihmisiä joiden tykönä vierailla ihan itsekseni. Mutta sanotaanko että nyt sosiaalinen verkosto on alkanut kasvaa huimasti :) Mikä on tosi hyvä juttu!

 Lisäksi olen onnistunut keplottelemaan itseni avustelemaan imetystukiryhmän perustamisessa omalle alueelle. Ja kyllä, olin sen verran fiksu että en haalinut itselleni sieltä vetovastuuroolia vaan tyydyin ihan vaan olemaan apujoukoissa ja pistämään hommat käyntiin :) Onneksi henkilö kenet sain puhuttua vastuuhenkilöksi oli jo itsekkin aikaisemmin asiaa pohtinut ja miettinyt, joten paljoa yllyttämistä ei tarvittu ;)

 Ja olenpa myös ylpeä siitä, että on myös eräs kolmas äitien treffaus juttu, jonka idean nakkasin eräälle ihanaiselle äiti ihmiselle eteenpäin vietäväksi ja nytpä sekin on starttaamassa ensi vuonna omalla paikkakunnallamme. Ja kyllä, sieltäkään en napannut vetovastuuta ;) Kerrankin olen osannut rajata omat voimani niin ettei homma karkaa lapasesta ja pahasti :) Mutta olen niiiiiin tyytyväinen, että tuo äiti ihminen lähti viemään ideaani eteenpäin ja että idea otettiin positiivisesti vastaan ja sen toiminta aloitetaan. On ihanaa kun saa joskus vain ideoida, muttei tarvi olla se joka järjestää ja tekee aina vaan saa joskus olla osalllistujanakin :)

Ja kun tällä hetkellä koen, että perheemme arjen pyörittämisessä ja tuon oman paikkakunnan äitiryhmän luotsaamisessa on ihan tarpeeksi vastuuta :) Mutta joskus on kiva purkaa liika energioita ja ideoita sitten tuommosissa muissa jutuissa kuten tuossa imetystukiryhmän jutussa ja tätä blogia kirjoittelemalla :)

Vielä ehkä häätyy kirjoitella juurikin siitä tämän perheen vauva-arjesta jotain. Kaikki on lähtenyt menemään tosi hyvin. Oikeastaan yllättävän hyvin. Pieniä vatsanväänteitä on ollut, mutta muutoin todella rauhallista. Poika kasvaa tasaiseen tahtiin ja ensi viikolla on lääkärineuvola niin kuullaan taas että kuinka sitä painoa ja pituutta on taas tullutkaan :) Suloinen pikku kaveri on. Ja osaa kyllä olla välillä niin itsepäinen ja tomera ;) Keneen lie tullutkaan.. ;)

Maitoa riittää hyvin ja alkuvaikeuksien jälkeen imetyskin on lähtenyt hyvin käyntiin. Tarvittiin paljon päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä ja tukea, mutta kyllä se siitä sitten :)

Yöt meillä nukutaan vaihdellen. Välillä menee paremmin ja välillä huonommin. Viime yö taas meni vähän miten meni, mutta eiköhän se tästä taas rauhoitu. Päivärytmiähän meillä ei juuri ole vielä minkäänlaista. Ainoa mihin on löytynyt meidän päivissä rytmi on aamu- ja iltapesujen aika. Ne ovat lähes vakiot. Mutta muutoin pikku jätkä vielämiettii ja pohtii että milloin nukuttaisi ja milloin olisi nälkä. Mutta kyllä se siitä pikku hiljaa.

Onni-koira on ottanut pojan erittäin hienosti vastaan. Paremmin kuin oletin. Ja juu tiedän että silti pitää olla aina varuillaan koiran ja lapsen yhdistelmässä. Jokunen vaunulenkki on kolmisteen tehty ja onhan se välillä hampaiden kiristystä tämän äidin osalta, mutta harjoitusta harjoitusta :) Jonkin verran ulkoilua on rajottaneet nuo vaihtelevat kelit kun välillä on kylmää ja välillä käy plussan puolella ja sen seurauksena ihanan liukasta. Eipä siinä sitten paljoa houkuttele lähteä tarkoituksella kokeilemaan että kaadutaanko vai ei. Mutta kyllä me pikkkuhiljaa starttaillaan kunnon lenkeille kun kelit asettuu.

Mutta nyt tätä äiskää kutsuu kotityöt ja muut hommat :) Mukavaa lauantaita jokaiselle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti